Städtips

Hårdträgolv professionella tips för rengöring och underhåll

Introduktion till att rengöra trägolv

Hårdträgolv har länge varit en populär och tidlös val för heminredning. Deras naturliga skönhet och hållbarhet gör dem till ett utmärkt val för alla hem. För att hålla dina hårdträgolv i toppskick är det dock viktigt att du regelbundet rengör och underhåller dem på rätt sätt. I den här artikel kommer vi att dela med oss av några professionella tips för att rengöra och underhålla dina hårdträgolv, så att de behåller sin naturliga skönhet och kvalitet över tid.

Rätt verktyg och utrustning

Rengöringstips

 1. Börja med att dammsuga eller sopa golvet noggrant för att avlägsna allt löst skräp och damm. Detta förhindrar att smuts och partiklar repas in i golvet när du sedan börjar torka av det.

 2. Använd en mikrofibertrasa eller mopp som är fuktad med en liten mängd trägolvrensare. Torka av golvet i träets riktning för att undvika att skapa repor på ytan.

 3. Om det finns envisa fläckar eller smuts som inte går att ta bort med trägolvrensaren, kan du försiktigt använda en fuktig trasa med lite mild tvållösning. Torka av fläcken försiktigt och se till att du direkt torkar av med en ren, torr trasa efteråt för att undvika att överdrivet blötlägga träet.

Underhållstips

 • Placera filtmattor vid alla dörrar och ingångar för att minska risken för att smuts och grus dras in på golvet. Se till att rengöra mattorna regelbundet för att undvika att smutsen sprids vidare.

 • Använd möbeltassar under stolar, bord och tunga möbler för att minimera risken för repor och märken på golvet. Kontrollera regelbundet att tassarna är hela och i bra skick.

 • Undvik att placera blöta föremål direkt på golvet, som blomkrukor eller blöta handdukar. Se till att torka upp eventuella spill omedelbart för att undvika att vätskor tränger igenom och skadar träet.

Att rengöra och underhålla dina hårdträgolv kan kräva lite extra arbete, men det är väl värt det för att bevara deras naturliga skönhet och kvalitet. Genom att följa dessa professionella tips kommer du att kunna njuta av dina hårdträgolv under många år framöver. Utmana gärna dig själv och testa olika rengöringsmetoder för att hitta det som fungerar bäst för dina specifika golv. Kom ihåg att ta hand om dina hårdträgolv och de kommer att belöna dig med en vacker och hållbar yta som är perfekt för ditt hem!

Förebyggande åtgärder

 • Använd golvmattor i högtrafikerade områden, som vid ingångar och i korridorer. Mattorna fungerar som en barriär för att hindra smuts och grus från att spridas över hela golvet.

 • Ta bort skor med hårda eller spetsiga klackar innan du går på dina hårdträgolv. Klackarna kan lämna märken och repor på ytan.

 • Släpp inte tunga föremål på golvet, som verktyg eller tunga möbler. Om möjligt, använd lyftdon eller hjälpmedel för att skydda golvet från onödig belastning.

 • Kontrollera regelbundet golvens ytskikt och omlackera eller behandla dem vid behov. Detta hjälper till att bevara träets naturliga färg och skyddar mot slitage och fukt.

 • Undvik överdriven exponering för direkt solljus genom att använda gardiner eller persienner. Överdriven solstrålning kan få träet att blekna och förändra dess utseende.

Avslutande tankar

Att ta hand om dina hårdträgolv kräver lite extra uppmärksamhet och tid, men det är definitivt värt insatsen. Med rätt rengörings- och underhållsmetoder kan du njuta av dina hårdträgolv i många år framöver. Kom ihåg att vara försiktig och undvika skadliga rengöringsprodukter eller metoder som kan skada ytan på träet. Genom att ta hand om dina hårdträgolv på rätt sätt kommer du att njuta av en vacker och hållbar yta som ger ditt hem en maximalt elegant touch!

fixa en dammsugare som suger dåligt

Så fixar du till en dammsugare som suger dåligt

Sedan dammsugaren uppfanns 1901 av en brittisk ingenjör, Hubert Cecil Booth, har den blivit mycket viktig i hemmet för att hålla rent. Eftersom fler av oss strävar efter att ta bort så mycket damm, smuts och allergener som möjligt, har tillverkare förbättrat sina modeller för att erbjuda oss en bättre rengöring.

Trots avancerad teknik kan dammsugare fortfarande (och gör) uppvisa brister, där ett vanligt fel sär en förlust av sugförmåga. Ett sådant fel kommer att se till att ditt dammsugare lämnar kvar damm, smuts och olika allergener som husdjursdamm, kvalster och pollen i ditt hem – vilket innebär att ditt hem inte är så rent som det kan se ut.

Reparera en dammsugare som har tappat suget

Tack och lov kan du reparera en dammsugare som har tappat sug, det är inte så svårt som det kan låta, och det finns i allmänhet 5 viktiga skäl till varför sugförmågan har minskat. Dessa är:

Blockerat / smutsigt filter

Blockeringar i dammsugaren

Påse / cylinder för full

Hål i luftflödet

Fel i motor

Blockerat / smutsigt filter:

De flesta dammsugare har minst ett filter, förmotorfiltret. Detta är utformat för att hindra skadliga partiklar från att komma till och skada motorn i din dammsugare. På grund av jobbet som filtren gör kan de snabbt bli smutsiga eller sämre, blockerade – och i en sådan situation hindras sugningen av din apparat.

Att korrigera ett smutsigt / blockerat filter på din apparat är relativt enkelt. När du väl har hittat var förmotorfiltret befinner sig kan du helt enkelt:

 • Ta bort den från dammsugaren
 • Skaka av överflödig smuts
 • Tvätta filtret i varmt vatten (om ett tvättbart filter används, om det inte byts ut, vill säga)
 • Låt filtret torka naturligt i minst 24 timmar innan du lägger tillbaka det i dammsugaren.

Förutom att ha förmotorfiltret har många också ett till filter som hindrar fina damm- / pollenpartiklar från att lämna dammsugaren och återcirkulera in i rummet. Det här filtret bör också tas bort och rengöras genom att följa processen ovan – även om det är något smutsigt rekommenderas det att du köper ett nytt dammsugarfilter och monterar det på din apparat.

OBS: Det är viktigt att se till att du inte kör apparaten utan filter då detta kan leda till att ytterligare fel utvecklas.

Blockerad slang / borstrulle:

När du tänker på den smuts och det skräp som din dammsugare kommer i kontakt med, borde det inte komma som en överraskning att blockeringar kan uppstå. Det vanligaste området för din dammsugare att drabbas av är igensättning är slangen – och även om detta minskar det erbjudna suget kan det också enkelt åtgärdas.

Koppla bara bort slangen och ge den en genomgång för eventuella blockeringar, och om någon upptäcks kan dessa vanligtvis lossas med ett kvasthandtag eller plasthängare, men var försiktig så att du inte använder för mycket kraft eftersom du inte vill punktera slangen. Det rekommenderas också att när slangen är frånkopplad ger du det område där slangen ansluter till din dammsugare en snabb kontroll för att se till att det inte finns några blockeringar.

Blockeringar i din modell är dock inte begränsade till bara slangen, de kan också förekomma runt penseln, där hår och andra fibrer vanligtvis är orsaken till sådana blockeringar. Tack och lov handlar blockeringen nio gånger av tio om att borstrullen åtgärdas genom att klippa av fibrerna / håret som är trassligt runt delen, utan att själva borsten måste kopplas bort.

Påse / cylinder för full:

Vid första anblicken kan påsens / cylinderns kapacitet verka stor, men det är värt att komma ihåg ju fylligare påsen / cylindern blir, desto mindre sug ger din dammsugare – som sådan är det viktigt att se till att du tömmer dammsugaren regelbundet.

Som tumregel rekommenderas att du tömmer båda innan de blir två tredjedelar fulla.

Förutom att tömma dammsugarpåsen är det också viktigt att se till att du byter den relativt regelbundet. Detta beror på att porerna i påsen kan täppas till av dammpartiklar, vilket i sin tur minskar luftgenomsläppligheten och prestandan hos din apparat avsevärt.

Hål i luftflödet på din dammsugare:

Om du har märkt en tydlig brist på sug från din modell när du använder slangfästet, finns det en god chans att du har ett hål som påverkar luftflödet. Även det minsta hålet kan minska sugkraften som erbjuds.

Tyvärr kan slangen i dammsugaren med tiden drabbas av slitage vilket gör sådana luckor mer troliga – men att dra i slangen för hårt när du använder apparaten är också en vanlig orsak till splittringar och hål. Om din är skadad på något sätt måste du skaffa en ny slang och montera in den.

Felaktig motor:

Om du har kontrollerat de fyra områdena ovanför och sugförmågan i din dammsugare fortfarande är dålig kan det vara fel på motorn eller kolborstarna. I en sådan situation måste du byta ut motor- / kolborstar.

Att byta kolborstar eller motor på din dammsugare kan vara en mycket tidskrävande och knepig uppgift, varför det rekommenderas att göra det bara om det verkligen är nödvändigt och du ha konstaterat att du har tittat på andra aspekter först.

Genom att ta dig tid att regelbundet tömma dammsugarpåsen / cylindern, rengöra filtren och ta bort blockeringar kan du hålla din dammsugare i bra skick under kommande år.

Kontakta vår städfirma i Landskrona för städhjälp till vettiga priser!

billigt pris på hushållsnära tjänster i landskrona

Få ditt hem skinande rent med hushållsnära tjänster

Har du funderat på att betala för hushållsnära tjänster? Det finns ingen hemägare som inte vill ha ett hem som är fullständigt rent från tak till golv, från vägg till vägg, från bänkskivor till mindre utrymmen.

Utmaningen ligger i att finna både tid och energi att utföra denna tröttsamma syssla. Och även då är det alltid frågan om resultatet till och med kommer att märkas  av din familj, vänner och gäster.

Nödvändiga hushållsnära tjänster

Börja med att göra en åtskillnad mellan nödvändiga tjänster som är absolut centrala för den dagliga hanteringen av hushållet och andra önskvärda hushållsnäratjänster. Dessa kan vara trevligt att betala lite extra för men som inte är lika självklara.

En städservice är det bästa valet för helt nödvändiga hushållsnära tjänster. Den utsedda städhjälpen rapporterar varje morgon och fullgör alla sina tilldelade skyldigheter innan de går för dagen.

Att anlita ett städföretag för hemstädning

En bakgrundskontroll av den blivande städhjälpen är avgörande. Undersök städarens kvalifikationer, erfarenhet och arbetshistoria. Ha en diskussion med minst tre tidigare arbetsgivare. Kolla upp dennes rykte och arbetsetik, eventuella brister och orsakerna till att den tidigare anställningen upphörde. En professionell städfirma skulle naturligtvis ta hand om alla sådana kontroller innan personalen kom till ditt hem.

Önskvärda och trevliga städtjänster

Grundlig rengöring av hemmet som omfattar borttagning av spindelnät, dörr- och fönsterrengöring, tvätt av golv, rengöring av alla möbler, inredning, inventarier et.c. tilldelas bäst till en hushållstjänst med ett team av kvalificerade, erfarna och professionella städare. De kommer att uppfylla din dröm om ett skinande rent hem.

Certifierade och försäkrade

En fristående hemstädare kommer vanligtvis inte att vara certifierad och försäkrad. Om förlust uppstår antingen på grund av vårdslöshet eller stöld, kommer husägaren inte att få någon kompensation. När du arbetar med ett bra städföretag i Landskrona som tillhandahåller städtjänster bör du se till att företaget är försäkrat. Försäkrade mot förlust orsakad av dess anställda och att de anställda själva är försäkrade mot olyckor på arbetsplatsen.

Medarbetarkontroll

Kolla med tjänsteleverantören om hur noggranna deras referenskontroller är när det gäller att fastställa identitet, bevis för bostad (tillfällig och permanent), eventuell kriminell bakgrund och familjens anseende för sin städpersonal.

Ta reda på om det städteam som har utsetts av byrån betalas av företaget direkt, eller genom en underleverantör.

Rengöringsprodukter

Ta reda på vilken kategori rengöringsprodukter som kommer att användas av städföretaget. Produkterna ska vara miljövänliga och biologiskt nedbrytbara, men effektiva vid sanering mot alla slags mikrober, bakterier, patogener och virus.

Se till att det i bästa fall bara finns ett lågt innehåll av kemikalier som ammoniak, kalkklorid et.c. Produkter med högt innehåll av oorganiska föreningar är osäkra, särskilt om du har barn eller husdjur hemma. Sådana produkter avger också lukt som kan ha negativa effekter på personer som lider av bronkialrelaterad allergi.

Kvalitetsstandarder och kundnöjdhet

Diskutera med städföretaget om de kvalitetssäkringsmekanismer de använder för att säkerställa att rengöringstjänsten utförs på ett tillfredsställande sätt.

Kontrollera också om du skulle bli ombedd att ge kunden en recension omedelbart efter tjänsten har utförts. Detta är alltid en tydlig indikator på hur viktig kundtillfredsställelse är för städföretaget och dess iver att förbättra kvaliteten på sina hushållsnära tjänster. Den robusta efterforskningen är en engångsövning med långsiktiga fördelar. Vissa tjänsteleverantörer har möjligheten att erbjuda bokningstjänster via exempelvis WhatsApp. Städföretag gör att du kan koppla av medan de erbjuder en pålitlig service. Vilket resulterar i ett rent hem, som gör din granne avundsjuk om och om igen.

fördelar med att anlita en rekommenderad städfirma i landskrona

Fördelar med att använda en rekommenderad städfirma

Letar du efter en rekommenderad städfirma? Det finns alltid ett behov för regelbunden städning eftersom smuts har en tendens att samlas över tid om det inte tas om hand. De flesta hemägare tycker det är för jobbigt och tidskrävande att städa sina hem, framförallt individer som har upptagna scheman och krävande jobb. För dessa människor så kan det vara en bra idé att anlita ett städföretag i Landskrona för att försäkra att hemmet och kontoret städas regelbundet. För hem- och företagsägare innebär detta ett antal fördelar jämfört med att göra det själv.

Varför ska man välja en rekommenderad städfirma

En rekommenderad städfirma till ditt kontor kommer spara mycket tid eftersom städpersonalen som städar är välutbildade i hur de skall städa olika områden för att vara så effektiva som möjligt och kommer städa snabbare än om ni gjorde det själva. Genom att anlita ett städföretag så kan din personal fokusera på sitt arbete medan städarna tar hand om städningen.

Eftersom städföretag är väldigt effektiva så ser de till så att ditt hem eller företag städas regelbundet på de förutbestämda tiderna. Tiderna de kommer för att städa bedöms av hur ofta det behövs städas för att hålla hemmet eller kontoret rent jämt.

Spara pengar på att anlita ett städföretag

Företag- och hemägare kan spara mycket pengar genom att anlita en städföretag med bra omdöme eftersom det kostar betydligt mindre än att anlita en person på heltid som enbart städar. En städfirma kommer enbart när du vill eller behöver. Det blir därför billigare att anlita dem än att betala för en heltidsanställd som kommer ha mycket dötid. Du kan även schemalägga så att de bara kommer en gång i veckan om du så önskar.

Kommersiella städtjänster säkrar en bättre och mer hälsosam miljö för de som vistas i byggnaden eftersom de säkrar att inga baciller eller bakterier finns på platserna som människor vistas. Det finns en mängd problem som kan dyka upp på grund av ohygieniska förhållanden, men dessa kan undvikas genom att se till så att platsen rengörs av proffs. Rengöringen utförs med olika utrustning och städmedel som säkrar att alla bakterier dör och inget lämnas kvar.

Fördelar med en bra städservice

En bra städservice kan säkra så att ditt kontor ser välstädat ut och visar ett mycket bra yttre mot dina nya kunder, och det intrycket kan hjälpa dig att vinna över fler kunder.

Städutrustning behöver underhållning och servas ofta för att säkra att de fungerar som de skall hela tiden. Genom att anlita en rekommenderad städfirma för att utföra din städning betyder det att ditt företag inte behöver investera i dyr utrustning som behöver servas och underhållas eftersom de allra flesta städare tar med sin egen utrustning. Städare använder ofta ett antal olika rengöringsprodukter och städmateriel som säkrar att de kan ta hand om alla dina städbehov. De har också tillgång till ett större spann av produkter. Istället för att städa själv så kan du njuta av det stressfria liv du får när någon annan städar åt dig.

städning av ungkarl

Städtips för singelkillar – Så kan du som ungkarl hålla rent och snyggt hemma

Många tror att det krävs en kvinnas handlag för att få ett hem att kännas fräscht, rent och vackert. Även fast kvinnor är duktiga på att hålla hemmen rena och snygga så är män det med! Om du är en ungkarl och dina städtekniker skulle kunna behöva en uppdatering så är detta en artikel för dig. Att hålla hemmet rent är viktigt. Tänk om du vill ta hem en kvinna för en kvällsdrink? Så fort hon ser alla dina dammråttor och stök så kommer hon nog tveka en hel del på den där drinken! Här följer några fantastiska städtips för ungkarlar.

Fiffiga städtips för ungkarlar

Män tänker oftast inte på städning som någonting roligt. Ett sätt att undvika detta är att spendera ynka femton till trettio minuter per dag för att göra det som måste göras. Det kan exempelvis vara att diska disken, stoppa all smutsig tvätt i tvättkorgen, göra en snabbdammning eller sopa. Detta tar inte alls lång tid och du kommer att se till att ditt hem inte blir kaosartat stökigt.

Spendera några timmar på detaljstädning en gång i veckan. Ett perfekt tillfälle till detta är när du tvättar din smutstvätt. Plocka bort all ren disk, städa undan tidningar, böcker, papper etc. Byt sängkläder i sängen och bädda den. Kasta bort alla sopor som ackumulerats. Använd en sop för att damma alla vinklar och vrån, takfläktar och tak där damm kan ha samlats upp med tiden. Ta sedan en fuktad trasa och damma överallt du kan se och kommer åt. Sopa därefter golven och moppa med lite rengöringsmedel så att du är säker på att golvet blir både rent och glänsande igen.

Lådor i badrummet

Använd korgar eller lådor i badrummet för att samla upp lösa föremål, för dessa saker gör att hemmet ser smutsigt ut även fast det inte är det. Sätt alla dina hygienartiklar såsom deodorant, tandkräm och så vidare i en korg och ställ in i badrumsskåpet under handfatet. På så sätt kommer du lätt åt dem när du behöver dem men de behöver inte samtidigt stöka ner på handfatet och bänkytorna. Du kan göra samma sak med kökssvampar, diskmedel och annat som du har i köket.

En bra sak att ta till för att få hemmet att jämt lukta gott är en sådan där luftfräschare som man sätter in i kontakten! Vädra en gång i veckan genom att öppna upp alla fönster och låt ren och fräsch luft cirkulera i hemmet. Detta hjälper dig bli av med dåliga lukter från matlagning och annat. Ett tips för heltäckningsmattor är att strö bakpulver på dem, låta det dra in i ungefär en timme och sedan noggrant dammsuga upp det.

Det är inte svårt för en ungkarl att hålla sitt hem rent och städat om han bara följer dessa tips ovan istället för att bli vansinnig den dag när han måste städa hela huset på en gång. Ett bättre sätt är att upprätthålla ett städat hem med små steg i taget. Ta dig därför några minuter per dag att plocka upp och ihop samt sopa så märker du snabbt att det är en mycket enklare metod än en heldagsstädning. Låt dessa tips och idéer få hjälpa dig att hålla ditt hem fläckfritt rent och konstant städat. Annars kan du kontakta vår städfirma i Landskrona om du behöver städhjälp hemma!

därför bör du anlita en flyttfirma för flytten

Bör jag anlita en flyttfirma vid flytten?

Ibland kan de mest komplicerade situationer uppstå då man håller på flytta som kan leda till att du inte får tid nog att packa och flytta dina saker på det sätt du vill. Sedan kanske du också har kort om tid och inte kan avsätta hela din dag för att packa och flytta dina möbler. Därför kan att flytta vara väldigt stressande och en jobbig fas i ditt liv, eftersom du måste hantera många onödiga och stress skapande situationer. För samtidigt som du försöker flytta dina möbler från ditt gamla boende till ditt nya, så måste du också se till att det görs på ett säkert sätt och sker inom rätt tidsram.

En flyttfirma kan vara svaret för en bra flytt

För din egen bekvämlighets skull så bör du anlita en flyttfirma istället som är väl ansedda och respekterade, för att ta hand om alla etapper av flytten åt dig såsom packning, på- och avlastning, uppackning etc. När du är redo för att flytta så kommer flyttfirman och packar alla dina saker åt dig. De ser över och tar hand om hela flytten åt dig, från första mötet tills du är helt installerad i ditt nya hem. Flyttfirmorna har massor med flyttmaterial så du behöver aldrig vara orolig att du får slut på sådant, oavsett storlek på ditt bohag eller hur långt flytten ska gå.

En bra flyttfirma har ett team av dedikerade arbetare som är väldigt professionella under ett åtagande. De kan se till att hela din flytt sker på ett tryggt och säker sätt eftersom de vet exakt vilket paketeringsmaterial och flyttlådor/kartong att använda till vad, de har de rätta lastbilarna för transporten samt personal med stor expertis. Din flyttprocess börjar med ditt första samtal med flyttfirman och följs sedan upp med en visit i ditt hem av en erfaren flyttare från flyttfirman för att göra en uppskattning. Du bör alltid behandlas artigt och känna att du får en bra service hela tiden så att du också kan känna att du inte behöver oroa dig över din flytt längre.

Flyttfirmor och flyttjänster

Flyttfirmor kan erbjuda dig personligt skräddarsydda tjänster som passar dina krav och behov och som gör det enklare för dig att flytta dina saker, oavsett om det är ditt bohag eller ditt kontor. Priserna på offerten beror oftast på ett gäng olika faktorer såsom tidsram, väder och vind samt hur mycket saker du har. Hemligheten för en lyckad flytt är därför alltid att planera i förväg så du slipper problem och förseningar. En erfaren flyttfirma kan också hjälpa dig med den planeringen. En representant från flyttfirman kan komma hem till dig för att närmare förklara de tjänster de har att erbjuda och också hjälpa dig förstå vilka tjänster du egentligen behöver. Denna representant kommer också vara den som koordinerar hela din flytt och hjälper dig med den varje steg på vägen.

En flytt är inte bara att få dina saker transporterade från a till b, utan en bra flyttfirma ser också till att det blir en trevlig upplevelse för dig. De ser till att alla dina saker blir avlastade och burna till dit du vill i ditt nya hem, och på ett säkert sätt, så att du snabbt kan börja med att göra dig hemmastadd.

Vill du även ha städhjälp – Fyll i formuläret för att gratis få en offert för flyttstädning i Landskrona.

enkel rengöring av barnstol efter matfläckar

Så rengör du en barnstol

När du har en bebis hemma så är chansen stor att du spenderar den mesta delen av din tid med att städa upp. Ett barn har en benägenhet att skapa röra särskilt när den äter och det är matdags. Maten kanske inte alltid tar vägen tallrik-sked-mun. Fläckar från mat hamnar överallt på stolsbrickan och allt som oftast så kan du också hitta bitar och smulor som fastnat i alla små vinklar och vrår av din bebis barnstol. Det är viktigt att du håller din barnstol ren och desinfekterar den ofta så att du inte behöver oroa dig över sjukdomsframkallande bakterier då ditt barn tar upp mat från brickan och stoppar det i munnen. Så här kan du rengöra och desinfektera din bebis barnstol.

Att rengöra din bebis barnstol

Börja med att ta bort alla lösa matpartiklar. Glöm inte att också titta i alla små mellanrummen i stolen. Mat som fastnat i sprickor är en grogrund för bakterier, och det sista du nog vill är att din bebis blir sjuk på grund av det.

Ta därefter lös brickan från matstolen så att du kan rengöra armstöden och själva sitsen ordentligt.

Tvätta och rengör överdraget

Om du använder ett överdrag på din barnstol, ta lös det och följ tillverkarens instruktioner för rengöring av det. De flesta överdrag till barnstolar är dock enkla att underhålla. Oftast så kan de enkelt tvättas i en vanlig tvättmaskin. För de överdrag som är gjorda av plats kan man rengöra dem med en blandning av vatten och blekmedel. Häll i en matsked blekmedel per fyra liter vatten och häll en del av blandningen i en sprayflaska. En mix av blekmedel och vatten är det mest använda desinfektionsmedlet i närmiljön för barn då det är mycket mer effektivt till att döda bakterier än vanligt tvål och vatten. Spraya blandningen jämt på överdraget med hjälp av sprayflaskan och låt det verka i två minuter. Torka sedan av smutsen med hjälp av pappershanddukar. Om överdraget är väldigt smutsigt så kan du också blötlägga det i blekmedel och vattenblandningen under några minuter och sedan skölja väl.

För att rengöra sitsen och armstöden använd ett barnvänligt allrengöringsmedel eller ett rengöringsmedel speciellt för barnstolar. Torka av medlet med hjälp av pappershanddukar. Upprepa detta tills du har tvättat av alla sektioner av sitsen och armstöden.

Rengör brickan genom att spraya på ditt barnvänliga rengöringsmedel eller medlet för barnstolar och använd sedan pappershanddukar för att torka den ren. Vänd den upp och ner och rengör även undersidan av den då chansen är stor att ditt barn lyckats lämna matrester även där. Spraya med något av medlen och torka rent med pappershanddukar.

För att desinfektera hela barnstolen spraya alla plastytor med mixen av blekmedel och vatten och använda pappershanddukar för att se till att lösningen fördelas jämt över hela stolen. Låt det sedan torka ordentligt.

Rengör din bebis barnstol ordentligt en gång i veckan. Ta in den i duschen och skrubba den med en ren trasa och ett antibakteriellt rengöringsmedel. Använd en gammal tandborste och borsta av alla smuts och matrester från stolen och var extra uppmärksam på små mellanrum och vrån.

så rengör du din blender och hela köket smart

Så rengör du köket effektivt

Köket verkar vara det svåraste stället att rengöra i hela huset för många personer. Många kvinnor skulle flera gånger hellre damma möblerna i timmar istället för att rengöra köksredskapen. Men, om du tar med dessa rengöringstips i beräkning, så kommer du att kunna utföra jobbet på nolltid och dessutom utan att spendera massa pengar på dyra rengöringsprodukter.

Grundläggande rengöringstips för köket

Så här rengör du de köksredskap som är de svåraste att rengöra:

Blendern: De flesta som äger en blender älskar den eftersom den ger dem chansen att äta hälsosam mat. Det negativa med att använda den är att den faktiskt måste rengöras också. Men som tur är så behöver inte det vara så svårt. Även om det är lockande att bara ställa behållaren åt sidan efter man har använt den, så häll istället i lite vatten och någon droppe diskmedel i kannan. Ställ sedan tillbaka den på underredet och kör den under en halv minut. Allt som sedan möjligtvis är kvar på väggarna av tillbringaren är då lätt att ta bort och en enkel sköljning med vatten bör avsluta jobbet.

Mikrovågsugnen: När det gäller att städa köket så verkar alla husfruar hata mikrovågsugnen mest och detta på grund av att de inte vet ett lätt sätt att rengöra den. Hemligheten är att lägga i lite blöta pappershanddukar i mikrovågsugnen och sedan köra den under flera minuter. Ångan som då produceras hjälper till att få bort fläckarna och smutsen lättare. Ta helt enkelt sedan bara ur pappershanddukarna då de svalnat och använd dem för att torka av insidan av mikrovågsugnen för att få bort all smuts. Om mikrovågsugnen luktar illa sätt i en mugg med vatten och en halv deciliter citronjuice, låt den gå under några minuter och lämna sedan blandningen däri i ytterligare tio minuter efteråt.

Rengöra kaffekanna

Kaffekannan: Om du inte gör något åt din kaffekanna nu så kommer den snart vara brunfärgad och förstöra intrycket efter alla dina ansträngningar för ett rent kök. Is, salt och citron är allt som du behöver för att rengöra den. Fyll upp kannan till en fjärdedel med is, häll i juice från en halv citron och sedan två matskedar salt. Snurra runt innehållet i kaffekannan under några minuter och skölj därefter ur med vatten. Så, nu har du en ren kaffekanna.

Gjutjärnspannan: Detta är den krångligaste delen av rengöringsprojektet i köket. Man måste vara extra försiktig med denna panna för att se till att non-stick ytan håller sig intakt. Detta gör den svårare att rengöra, men inte omöjlig, om du kommer ihåg dessa tricks. Om vanligt vatten och en disktrasa inte rengör den ordentligt så kan du använda några pappershanddukar och några matskedar salt för att skrubba den. Oroa dig inte över den oljiga ytan för den kan du få tillbaka om du sedan sprayar lite matolja i den rena pannan.

Matkvarnen: Detta är inte nödvändigtvis den svåraste delen av att städa köket, men definitivt det mest otrevliga. Det tar bara några minuter om du använder några isbitar av en blandning av lika delar vatten och vinäger. Låt matkvarnen krossa dessa isbitar och du är färdig.