så rengör du din blender och hela köket smart

Så rengör du köket effektivt

Köket verkar vara det svåraste stället att rengöra i hela huset för många personer. Många kvinnor skulle flera gånger hellre damma möblerna i timmar istället för att rengöra köksredskapen. Men, om du tar med dessa rengöringstips i beräkning, så kommer du att kunna utföra jobbet på nolltid och dessutom utan att spendera massa pengar på dyra rengöringsprodukter.

Grundläggande rengöringstips för köket

Så här rengör du de köksredskap som är de svåraste att rengöra:

Blendern: De flesta som äger en blender älskar den eftersom den ger dem chansen att äta hälsosam mat. Det negativa med att använda den är att den faktiskt måste rengöras också. Men som tur är så behöver inte det vara så svårt. Även om det är lockande att bara ställa behållaren åt sidan efter man har använt den, så häll istället i lite vatten och någon droppe diskmedel i kannan. Ställ sedan tillbaka den på underredet och kör den under en halv minut. Allt som sedan möjligtvis är kvar på väggarna av tillbringaren är då lätt att ta bort och en enkel sköljning med vatten bör avsluta jobbet.

Mikrovågsugnen: När det gäller att städa köket så verkar alla husfruar hata mikrovågsugnen mest och detta på grund av att de inte vet ett lätt sätt att rengöra den. Hemligheten är att lägga i lite blöta pappershanddukar i mikrovågsugnen och sedan köra den under flera minuter. Ångan som då produceras hjälper till att få bort fläckarna och smutsen lättare. Ta helt enkelt sedan bara ur pappershanddukarna då de svalnat och använd dem för att torka av insidan av mikrovågsugnen för att få bort all smuts. Om mikrovågsugnen luktar illa sätt i en mugg med vatten och en halv deciliter citronjuice, låt den gå under några minuter och lämna sedan blandningen däri i ytterligare tio minuter efteråt.

Rengöra kaffekanna

Kaffekannan: Om du inte gör något åt din kaffekanna nu så kommer den snart vara brunfärgad och förstöra intrycket efter alla dina ansträngningar för ett rent kök. Is, salt och citron är allt som du behöver för att rengöra den. Fyll upp kannan till en fjärdedel med is, häll i juice från en halv citron och sedan två matskedar salt. Snurra runt innehållet i kaffekannan under några minuter och skölj därefter ur med vatten. Så, nu har du en ren kaffekanna.

Gjutjärnspannan: Detta är den krångligaste delen av rengöringsprojektet i köket. Man måste vara extra försiktig med denna panna för att se till att non-stick ytan håller sig intakt. Detta gör den svårare att rengöra, men inte omöjlig, om du kommer ihåg dessa tricks. Om vanligt vatten och en disktrasa inte rengör den ordentligt så kan du använda några pappershanddukar och några matskedar salt för att skrubba den. Oroa dig inte över den oljiga ytan för den kan du få tillbaka om du sedan sprayar lite matolja i den rena pannan.

Matkvarnen: Detta är inte nödvändigtvis den svåraste delen av att städa köket, men definitivt det mest otrevliga. Det tar bara några minuter om du använder några isbitar av en blandning av lika delar vatten och vinäger. Låt matkvarnen krossa dessa isbitar och du är färdig.