städning av ungkarl

Städtips för singelkillar – Så kan du som ungkarl hålla rent och snyggt hemma

Många tror att det krävs en kvinnas handlag för att få ett hem att kännas fräscht, rent och vackert. Även fast kvinnor är duktiga på att hålla hemmen rena och snygga så är män det med! Om du är en ungkarl och dina städtekniker skulle kunna behöva en uppdatering så är detta en artikel för dig. Att hålla hemmet rent är viktigt. Tänk om du vill ta hem en kvinna för en kvällsdrink? Så fort hon ser alla dina dammråttor och stök så kommer hon nog tveka en hel del på den där drinken! Här följer några fantastiska städtips för ungkarlar.

Fiffiga städtips för ungkarlar

Män tänker oftast inte på städning som någonting roligt. Ett sätt att undvika detta är att spendera ynka femton till trettio minuter per dag för att göra det som måste göras. Det kan exempelvis vara att diska disken, stoppa all smutsig tvätt i tvättkorgen, göra en snabbdammning eller sopa. Detta tar inte alls lång tid och du kommer att se till att ditt hem inte blir kaosartat stökigt.

Spendera några timmar på detaljstädning en gång i veckan. Ett perfekt tillfälle till detta är när du tvättar din smutstvätt. Plocka bort all ren disk, städa undan tidningar, böcker, papper etc. Byt sängkläder i sängen och bädda den. Kasta bort alla sopor som ackumulerats. Använd en sop för att damma alla vinklar och vrån, takfläktar och tak där damm kan ha samlats upp med tiden. Ta sedan en fuktad trasa och damma överallt du kan se och kommer åt. Sopa därefter golven och moppa med lite rengöringsmedel så att du är säker på att golvet blir både rent och glänsande igen.

Lådor i badrummet

Använd korgar eller lådor i badrummet för att samla upp lösa föremål, för dessa saker gör att hemmet ser smutsigt ut även fast det inte är det. Sätt alla dina hygienartiklar såsom deodorant, tandkräm och så vidare i en korg och ställ in i badrumsskåpet under handfatet. På så sätt kommer du lätt åt dem när du behöver dem men de behöver inte samtidigt stöka ner på handfatet och bänkytorna. Du kan göra samma sak med kökssvampar, diskmedel och annat som du har i köket.

En bra sak att ta till för att få hemmet att jämt lukta gott är en sådan där luftfräschare som man sätter in i kontakten! Vädra en gång i veckan genom att öppna upp alla fönster och låt ren och fräsch luft cirkulera i hemmet. Detta hjälper dig bli av med dåliga lukter från matlagning och annat. Ett tips för heltäckningsmattor är att strö bakpulver på dem, låta det dra in i ungefär en timme och sedan noggrant dammsuga upp det.

Det är inte svårt för en ungkarl att hålla sitt hem rent och städat om han bara följer dessa tips ovan istället för att bli vansinnig den dag när han måste städa hela huset på en gång. Ett bättre sätt är att upprätthålla ett städat hem med små steg i taget. Ta dig därför några minuter per dag att plocka upp och ihop samt sopa så märker du snabbt att det är en mycket enklare metod än en heldagsstädning. Låt dessa tips och idéer få hjälpa dig att hålla ditt hem fläckfritt rent och konstant städat. Annars kan du kontakta vår städfirma i Landskrona om du behöver städhjälp hemma!